We want your feedback!
Click here
cover image of AI och machine learning för beslutstöd inom hälso- och sjukvård

AI och machine learning för beslutstöd inom hälso- och sjukvård

by Marcus Österberg

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

Det här är resultatet av en förstudie kring AI och machine learning, stöttad med medel från Västra Götalandsregionens innovationsfond 2018. Vi har undersökt möjligheterna att erbjuda automatiserade beslutstöd både till de som jobbar i vården samt för patienten i hens vardag.

Vi inspekterar tre olika hypoteser med utgångspunkt från mänskliga sinnen:

1. Natural Language Processing (NLP) används för att undersöka vad en patients berättelse handlar om och vad vården kan erbjuda utifrån ett teknikstöd innehållande machine learning.
2. Tal- och konversationsbaserade gränssnitt och prylar. Kan din smartklocka vägleda dig att lägga bandage på din stukade fot?
3. Computer vision och hur maskiner kan se och tolka innehållet i bild och video. Kan webbkameran hålla koll på dig och så fort en ansiktshalva tycks vara förlamad beställa en ambulans utrustad med en strokehjälm?

Vi försöker närma oss de hypoteser vi ställt upp på ett ödmjukt sätt för att inte avvisa dom utan mer resonera hur de kan stödja patienter och profession i arbetet med att förbättra vårdens innehåll och tillgänglighet med fokus på personcentrerad vård.

Denna rapport avser att introducera noviser till ämnet samt ge förslag på vad vården kan påbörja för att utforska och förstå det vissa kallar AI.

Publication Details

Publisher:
Marcus Österberg
Imprint:
Smashwords Edition
Publication Date:
2018

Format

  • OverDrive Read 818.7 KB
  • Adobe EPUB eBook 2.1 MB

Marcus Österberg (Author)

Marcus Österberg har sedan 1998 jobbat i ett flertal roller kring webben, främst som webbutvecklare och webbstrateg. Webbstrategi för alla är hans första bok, men han har under många år skrivit utredningar, rapporter och utbildningsmaterial som we...

More about Marcus Österberg
AI och machine learning för beslutstöd inom hälso- och sjukvård
Copy and paste the code into your website.