We want your feedback!
Click here
cover image of G.H.Mead--Mieli ja minä

G.H.Mead--Mieli ja minä

Mielen dialoginen rakentuminen sosiaalisessa vuorovaikutuksessa · Kompleksisuus ja moderni psykologia

by Ari-Pekka Skarp

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
George Herbert Mead on hyvin tunnettu teoreetikko etenkin sosiaalipsykologian ja sosiologian alueella. Häntä pidetään John Deweyn kanssa yhtenä Amerikan pragmatismin perustajista ja symbolisen interaktionismin (Herbert Blumerin antama nimitys Meadin työlle) pääasiallisena inspiroijana. Meadin teoriaa on kutsuttu myös sosiaaliseksi behaviorismiksi. Hänen työnsä ovat inspiroineet muun muassa sosiologi Ervin Goffmania, joka jalosti omaa näyttämömetaforaansa perustuvaa teoriaa juuri Meadin symbolista vuorovaikutusta käsitelleiden teorioiden pohjalta. Myös Jürgen Habermas on käyttänyt Meadin teorioita omassa kommunikatiivisen toiminnan teoriassaan. Tässä kirjassa on esitetty Meadin sosiaaliseksi behaviorismiksi nimitetyn teorian keskeiset käsitteet ja idea pähkinänkuoressa. Kirjan lukija ymmärtää miten Mead esitti mielen, itsen, minuuden ja yhteiskunnan syntymisen sosiaalisessa vuorovaikutuksessa. Meadin teoriaa on selvennetty esimerkkien kautta niin, että lukija saa hyvän käsityksen Meadin ajatuksista suhteellisen helposti. Tämä kirja on siis erinomainen johdatus Meadin ajatteluun, joka voi inspiroida tutustumaan Meadin teorioihin laajemminkin.

Publication Details

Publisher:
Books on Demand
Publication Date:
2018
Series:
Kompleksisuus ja moderni psykologia

Format

  • OverDrive Read 443.4 KB
  • Adobe EPUB eBook 443.4 KB

Ari-Pekka Skarp (Author)

Ari-Pekka Skarp on psykologi, dialoginen työnohjaaja ja teollisen johtamisen insinööri, joka on perehtynyt erityisesti modernien kompleksisuustieteiden ja vuorovaikutusteorioiden soveltamiseen valmennuksessa, ohjauksessa, johtamisessa ja organisaa...

More about Ari-Pekka Skarp
G.H.Mead--Mieli ja minä
Copy and paste the code into your website.