We want your feedback!
Click here
cover image of Vainion tuvan historia

Vainion tuvan historia

ja jäläkeläiset neljäsä polovesa

by Katja Tampio

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Vainion tuvan historia ja jäläkeläiset neljäsä polovesa kertoo Polson suvun esivanhempiemme Maria ja Joonas Heikkilän ja heidän lastensa tarinan. Maria ja Joonas ostivat Vetelin Polsonkylältä Vainion tuvan vuonna 1872. Sukunimi muuttui samalla Polsoksi. Aikuisiksi elivät seuraavat lapset: Hilma Tuomaala, Matilda Salmela, Juho Polso, Leander Polso, Alina Torppa, Liisa Hakkarainen, Ida Salmela ja Samuli Polso. Kaikista sisaruksista on löytynyt valokuva. Kirja on kirjoitettu Vetelin murteella. Toisena pääaiheena on neljän polven hääkuvat. Tarkoitukseni oli myös tunnistaa valokuvien henkilöitä mahdollisimman tarkasti. Otin esille aiheen, joka yleensä jää sukututkimuksissa noteeraamatta; lapsena kuolleet. Aihe osoittautui kiinnostavaksi. Muutamista lapsivainajista löytyneet valokuvat auttoivat muidenkin valokuvien tunnistustyötä. Suvullamme on yksi ominainen piirre; punatukkaisuus. Halusin muistaa kahtakymmentäneljää kultakutria omalla luvullaan. Katja Tampio

Publication Details

Publisher:
Books on Demand
Publication Date:
2017

Format

  • OverDrive Read 166.3 MB
  • Adobe EPUB eBook 166.3 MB

Katja Tampio (Author)

Kirjoittaja Katja Tampio on itseoppinut sukututkija. Hän on nuoresta asti ollut kiinnostunut sukunsa valokuvista ja muistoista.

More about Katja Tampio
Vainion tuvan historia
Copy and paste the code into your website.