We want your feedback!
Click here
cover image of Silta uuteen elämään

Silta uuteen elämään

Pitkäjärveläisten muistelmateos vuosilta 1900--2017

by Pertti Hallenberg

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Sata tarinaa Somerolta ja Karjalan kannakselta Pitkäjärveläisten muistelmateos alkaen vuodesta1900 2. uusittu ja täydennetty julkaisu. Suomi 100 vuotta teeman mukainen artikkelikokoelma sisältää historiikkeja, muistelmia, elämäkertoja, joista osa on kerrottu Muolaan- ja Uudenkirkon murteilla. Teos on juhlakirja myös siksi, että vuonna 2017 tuli kuluneeksi 70 vuotta kun osa meistä aloitti uutta elämää Somerolla. Noin 300 sivua, joilla on runsaasti valokuvia. Kirja sisältää 7 lukua Tiivistettyjä historiikkeja luovutetulla alueella olleesta Äyräpään kihlakunnasta, mihin aikoinaan kuuluivat mm. Muolaan- ja Uuden-kirkon pitäjät. Suomi julistautui itsenäiseksi, Viipuri oli kuoleman- kaupunki vuonna 1918. Punavanki Juho Villenpoika, syytteitä: oikeuden tuomiot, terveyshuolia, sekä monia puolisoiden välisiä salaisia, ryppyisiä nyrkkiposteja ym. Juho kuoli syksyllä vankileirillä. Sodan jälkiselvityksissä on mai- ninta: sotilasarvo ja osapuoli johon kuului, ei tietoa, sotasyyllisyys, epävarma. Ihmiset, tilat ja talot vuodelta 1939 Muolaan pitäjän Hotokan- ja Muolaankylästä sekä kertomuksia linnoitustöistä Mannerheim-, sekä Salpa-linjoilla. Tämä maa ei sortua saa, Sotavuodet, välirauha, jatkosota, evakkomatkoja Hämeenlinnaan ja edelleen Somerolle 1945. Uusi alku Someron Pitkäjärvellä alkaen vuodesta 1945 Silta uuteen elämään, asettuminen uusille asuinsijoille, raivaami- nen ja rakentaminen ym. KI-Po, poikien (13 v) perustama sala- seura jonka perustamispöytäkirja katosi 1957 ja löytyi 50 vuotta myöhemmin. Tapahtumia aikuisten sekä lasten kertomina. Pitkäjärven koulu alkaen vuodesta 1946, historiikki, luettelot oppilaista sekä opettajista ja noin 50 luokkakuvaa. Hämeen Härkätiellä Kyläkirja Pitkäjärven koulupiirin kylistä, ihmisistä ja tiloista vuonna 1960. Vuodet 1970 - 2016. Helsingin hengessä Brysselin aikaan Meistä kasvoi ammattinsa osaavia viljelijöitä, kauppiaita, tekni-koita, seppiä, rakentajia, opettajia, tuulienergian tuottaja ym. Muistoja menneiltä ajoilta. Muistelut kuvaavat elettyä aikaamme sanoin ja kuvin. Lisäksi noin 10 henkilöä kertoo koulutuksista ja tehtävistä omissa ammateissaan, harrastuksistaan ym. Toinen vuosisatamme ja tulevaisuuden tekijät Ryhmäkuvassa Pitkäjärven koulun 56 oppilasta sekä aikuiset elokuussa vuonna 2016. Oppilaiden visio ja piirroksia tästä päivästä, sekä tulevaisuudesta vuonna 2030. Tuulivoimaa, Ella ja Onni Pitkäjärveläinen, kansainvaellukset ovat taas alkaneet, sekä Suomen tulevaisuus tultaessa vuoteen 2050.

Publication Details

Publisher:
Books on Demand
Publication Date:
2017

Format

  • OverDrive Read 49.2 MB
  • Adobe EPUB eBook 49.2 MB

Pertti Hallenberg (Author)

Vuodet 1957 alkaen Opiskelua ammattiin, sekä kaupallisen alan myynti-, mainos ja markkinointitehtäviä. Vuosi 2006 siirtyminen eläkkeelle toi aikaa harrastuksille Sukututkimus, lähdeaineistojen etsiminen arkistoista ja aikalaisten sekä jälkipolvien...

More about Pertti Hallenberg
Silta uuteen elämään
Copy and paste the code into your website.