Meet Libby. Learn more here
We want your feedback!
Click here
Cover Image

Algerin naiset

neljäkymmentä taiteen tulkintaa 2015-2017

by Mari Loponen

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

Subjects

Algerin naiset -teos on Mari Loposen kuvakokoelmateos, jossa on neljäkymmentä taiteen tulkintaa. Kirjassa on tekijän eri tekniikoin laadittuja töitä vuosilta 2015-2017. Kirjan nimi kantaa E'ugène Delacroix´n teoksen nimeä Algerin naiset vuodelta 1834, mistä Loponen on tehnyt toisinnon. Teoksessa on pääosin uudelleentulkintoja ennen modernismia edeltävältä historiamaalauksien saralta. Kuvakokoelmateos sisältää erityisesti Eugène Delacroix´n, Diego de Velázquezin ja Pablo Picasson teoksiin pureutuvia toisintoja mutta mukana on myös yksittäisiä tulkintoja muidenkin maailman historian taiteilijoiden teoksista. Vahvana piirteenä katalogissa onkin juuri historian ja kirjallisuuden tulkinnat. Mukana toisinnoissa on myös luonnonkuvausta. Kuvakatalogissa on aluksi esitetty alkuperäisen, mallina toimineen teoksen vaiheita, tekijää, kuvan sisältöä ja kuvaa, tekniikkaa ja on analysoitu alkuperäistä teosta. Sen jälkeen tekijä on itse selventänyt toisintonsa tekniikkaa ja omaa tulkintaa alkuperäisestä teoksesta. Teoksesta löytyy niin lyijykynätöitä, puuvärein piirrettyjä kuvia, akvarellimaalauksia, tussi- ja sekatekniikkatöitä, liitu-, ja hiilitöitä.

Publication Details

Publisher:
Books on Demand
Publication Date:
2017

Format

  • OverDrive Read 10.2 MB
  • Adobe EPUB eBook 10.2 MB

Mari Loponen (Author)

Mari Loponen on julkaissut kuvakokoelmateoksia, jossa on tekijän eri tekniikoin laadittuja töitä. Kuvissa on läsnä tekijän kiinnostus taiteen historiaan, historiaan, ja kirjallisuuden historian kuvittamiseen.

More about Mari Loponen
Algerin naiset
Copy and paste the code into your website.