cover image of Heroi Anònim

Heroi Anònim

Biografía de Domingo Cots Arós, un fill de Bot a les files del Terç de Requetès de "Nostra Senyora de Montserrat" (1913-1938)

by JESÚS CORTÉS I COTS

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Domingo Cots Arós va néixer a Bot el 22 d'abril de 1913. Allí va viure la seva infantesa i joventut. Cridat a files en esclatar la guerra, podia haver-se lliurat del perill gràcies a la coixesa que patia, però va preferir exposar la seva vida lluitant a primera línia dins les milícies carlines. Malauradament, va trobar la mort en un combat mal plantejat pels seus alts comendaments, que van mostrar un reprovable menyspreu per la vida dels seus homes. Els carlins en general foren els vençuts entre els vencedors de la guerra civil espanyola. Van lluitar valerosamente, contribuint a la victòria amb una gran aportación de sang, per a veure com el franquisme els oblidava i menyspreava durant la postguerra. Foren els veritables "herois anònims" de la guerra civil, terme inclòs a l!Ordenança del Requetè" dins la frase "Ante Dios nunca serás héroe anónimo". Sense entrar en debats ideològics, que no tenen cabuda en aquest estudi, Domingo Cots Arós fou el meu "Heroi anònim". Aquesta és la seva història.

Publication Details

Publisher:
Letras de autor
Publication Date:
2016

Format

  • OverDrive Read 6 MB
  • Adobe EPUB eBook 6 MB

JESÚS CORTÉS I COTS (Author)

Nascut a Tortosa al 1965, fill d'una família procedent de Bot (Terra Alta). Compagina la seva professió amb la investigación històrica. Ha publicat articles d'história i d'automobilisme clàssic en diverses publicacions d'ambit comarcal i estatal. ...

More about JESÚS CORTÉS I COTS
Heroi Anònim
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free