cover image of De laatste rit van de Kever

De laatste rit van de Kever

by Tom Dieusaert

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

Subjects

Van Mexico Stad naar Buenos Aires.

In het najaar van 2003 rolt in een Mexicaanse fabriek het allerlaatste exemplaar van het mythische automerk Volkswagen Kever van de band. Enkele maanden later vertrekt de Vlaamse journalist Tom Dieusaert voor een epische reis van Mexico Stad naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, dwars door het Latijns-Amerikaanse continent. Hij laadt een Volkswagen Kever vol en rijdt duizenden kilometers naar het zuiden…

Uit de Biblion recensie van Drs. R. de Vries:

Avontuur bestaat nog. (...) Dit boek is een verslag van de tocht door Midden- en Zuid-Amerika. Het mag duidelijk zijn dat zo'n reis niet zonder slag of stoot verloopt. De gebruikelijke moeilijkheden aan de grensovergangen en motorische problemen met de Kever vragen van de auteur/avonturier nogal wat geduld en improvisatievermogen. Problematisch hoogtepunt de overtocht in Panama, waarbij uiteindelijk een zeilboot uitkomst biedt. Deze kleine tegenslagen worden ruimschoots gecompenseerd door de vele interessante ontmoetingen en fascinerende landschappen. Van alle landen die hij aandoet, worden de ontstaansgeschiedenis en de recente politieke ontwikkelingen beschreven.

 

Publication Details

Publisher:
vzw de Scriptomanen
Publication Date:
2016

Format

  • OverDrive Read 523.1 KB
  • Adobe EPUB eBook 550.4 KB

Tom Dieusaert (Author)

Tom Dieusaert is freelance journalist. Hij schreef eerder Koffie en cola: Latijns-Amerika in tijden van globalisering (2003). Momenteel leeft en werkt hij in Buenos Aires.

More about Tom Dieusaert
De laatste rit van de Kever
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free