cover image of En zij kwamen in Elim aan

En zij kwamen in Elim aan

by Henk Staal

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Zes weken lang alleen maar spelen op het strand en wandelen in de duinen. Dat is wat Henk Staal mocht doen toen hij in 1952 voor het eerst als 'bleekneusje' naar het Koloniehuis Elim werd gezonden op Schiermonnikoog. Een periode in zijn leven die een grote indruk achterliet.Henk was niet alleen. Tientallen kinderen werden elke zes weken naar Elim gestuurd om aan te sterken. Niet iedereen vond het leuk, maar de verhalen en herinneringen bleven. Veel oud-Elimgangers hebben voor Schiermonnikoog een speciaal plekje in hun hart.In het boek 'En zij kwamen in Elim aan' beschrijft Henk hoe het was om een bleekneusje op Schiermonnikoog te zijn. Een sociaal document over een tijd waarin men niet schroomde om kinderen weg te halen uit de vertrouwde omgeving. Want hoe anders konden ze groot en sterk opgroeien?

Publication Details

Publisher:
FTK Publishing
Imprint:
Smashwords Edition
Publication Date:
2016

Format

  • OverDrive Read 235.7 KB
  • Adobe EPUB eBook 235.7 KB

Henk Staal (Author)

Henk Staal werd als bleekneusje op 10-jarige leeftijd in 1952 voor het eerst zes weken uitgezonden naar Elim op Schiermonnikoog. Daarna volgden nog tweemaal een verblijf van zes weken in dit koloniehuis. De 'gezondheidsvakanties' maakten op Henk e...

More about Henk Staal
En zij kwamen in Elim aan
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free