Fantoma rețelelor. Aventurile celui mai căutat hacker din lume

ebook Reality Shock

By Mitnick Kevin

cover image of Fantoma rețelelor. Aventurile celui mai căutat hacker din lume

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

...cu o prefață de Steve Wozniak, cofondator Apple

Cel mai șiret „spărgător" de computere și de rețele de comunicații își dezvăluie trucurile într-o captivantă poveste de viață, cu hackeri și detectivi FBI, cu spionaj informatic și urmăriri spectaculoase pe „autostrăzile" internetului. Kevin Mitnick a bântuit cele mai securizate sisteme informatice din SUA și, în ciuda vitezei de reacție a autorităților americane, a fost tot timpul cu un pas înainte, evitând numeroasele capcane întinse de agenții de la criminalitate informatică.

Dincolo de ponturile tehnice, Mitnick dezvăluie cu umor în ce fel a reușit să păcălească zeci de angajați ai companiilor de telecomunicații sau funcționari publici, pentru a obține parole vitale, identități false ori softuri râvnite de toți hackerii din lume.

Fantoma rețelelor nu este doar o poveste cu hoți și vardiști în ciberspațiu, ci se vrea și o spovedanie a unui hacker spășit, care n-a vrut decât să-și demonstreze inteligența și care n-a câștigat niciun sfanț de pe urma raidurilor sale virtuale.

„A pătruns în computerele unor corporații, dar nu a distrus niciun fișier, nu a folosit și nici nu a vândut numerele cărților de credit la care a avut acces. A furat software, dar nu l-a vândut niciodată, nimănui. A comis hackingul pur și simplu pentru că voia să-și testeze forțele. A dus o viață palpitantă și cu sufletul la gură, cum vezi doar în cele mai bune filme polițiste." – Steve Wozniak, cofondator Apple

„Mă tem nu de ceea ce știu, ci de ceea ce nu știu, iar Kevin Mitnick ne-a demonstrat cât de ignoranți suntem. Dacă vrei să-i bagi în sperieți pe șefii cei mari ca să-ți aprobe bugetul pentru securitate informatică, ajunge să le faci cunoștință cu demonstrațiile ingenioase și palpitante ale lui Mitnick." – Steven L. Susman, director de tehnologia informației la Supreme Security Systems

Fantoma rețelelor. Aventurile celui mai căutat hacker din lume