We want your feedback!
Click here
cover image of Karma

Karma

by Jaz

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

Subjects

A Karma korkép és kórkép. Okok és okozatok egymásba fonódásának egy lehetséges természetrajza. A kerékpározás filozófiája és a küzdelem filozófiája. Jód és fertőtlenítő folyadék szagától átitatott, bepólyált-begipszelt, vérfoltos történet. Krimi. Az eltűnt idő keresése. Mese barátságról, szerelemről és önmagunk épülésének-szépülésének, nemesebbé válásának áhításáról, akár a körülmények ellenében is.A Karma útkeresés és vágyódás az elmélyedés békéje után. Hegyek, erdők, ösvények spirituális erőterének nemes alkímiája, amely egy másik, egy felsőbb és igazabb valóság felé vezet. Kit kézen fogva, kit pedig tragédiák, kudarcok, pofonok közepette. Egyiket anyagi jólétben, boldogulásban, Fortuna kebelén dédelgetve, a másikat nélkülözéstől, balsorstól, repedő csontok és ropogó porcok hangjától kísérve.A karma van. Tőlünk függetlenül, és számunkra felfoghatatlan módon létezik. Működéséről – bár részei vagyunk – sejtelmünk sem lehet. Mi, emberek és Emberek, Különféle istenekben, szerencsében és vakvéletlenben hiszünk. Túlvilági életre készülünk, vagy kapzsin és mohón zsigereljük ezt az ittenit, amit egyetlennek gondolunk. A lényeg pedig mindeközben elmarad. Tovasuhan, mint a kerékpáros mellett a táj. Ám mindannyiunk életében akadnak bizonyos önálló életre kelt, a mátrixból kiszabadult pillanatok, amikor – hacsak egy-egy villanás erejéig is – felfedi előttünk igaz arcát a rejtező. A Karma egy ilyen pillanatban született.

Publication Details

Publisher:
Jaz
Imprint:
Smashwords Edition
Publication Date:
2016

Format

  • OverDrive Read 430.3 KB
  • Adobe EPUB eBook 430.3 KB

Jaz (Author)

Az író akkor író, amikor ír, máskülönben nem az - tartja a mondás. És valóban: ha volna is szándék bennem önmagam teljes megmutatására, a soraim nyomán megelevenedő figura akkor sem az író volna, pusztán csak az ember. Ezért publikálok lehetőség s...

More about Jaz
Karma
Copy and paste the code into your website.