cover image of Heeft de mensheid een kans?

Heeft de mensheid een kans?

Verleden, heden en verborgen toekomst

by Ir. Gerard Gerritse Ma

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Gerard Gerritse neemt ons mee op ontdekkingsreis. Hij laat ons de ontwikkeling zien van de mens in zijn biologische, maar vooral ook mentale evolutie. Vanaf het ontstaan van de oermens, zeven miljoen jaar geleden, doorliep de mensheid verschillende mentale ontwikkelingsstadia. Via de Boommens en de Australo ontstaat Homo sapiens, die zich uiteindelijk zal vestigen in agrarische nederzettingen. Via verschillende fasen (revolutionaire kantelpunten) is de westerse mens nu aanbeland in ontwikkelingsstadium 6: Mens 6.0. De weg die ingeslagen is, is de weg naar de medemens. De spanningen in de hedendaagse wereld worden door Gerritse verklaard doordat delen van de mensheid in verschillende mentale ontwikkelingsstadia verkeren, de tegenstelling tussen collectivistisch en autonoom denken. Kennis van en inzicht in verleden en heden zijn van belang voor de ontmoeting met de toekomst. De toekomst die we niet kennen, maar waarop we verwachtingsvol mogen anticiperen. Zij het niet zonder zorgen ... Zal de mensheid het redden?

Publication Details

Publisher:
novum pro Verlag
Publication Date:
2016

Format

  • Kindle Book
  • OverDrive Read 872.3 KB
  • Adobe EPUB eBook 872.3 KB

Ir. Gerard Gerritse Ma (Author)

Gerard Gerritse werd op 5 juni 1931 geboren in Dordrecht, als oudste van een gezin met vijf kinderen. Vader Gerrit Gerritse was architect en kunstschilder. Gerard trad in de voetsporen van zijn vader en volgde de studie Bouwkundig Ingenieur. In ve...

More about Ir. Gerard Gerritse Ma
Heeft de mensheid een kans?
Copy and paste the code into your website.
New here? Learn how to read digital books for free