We want your feedback!
Click here
cover image of Sejarah Pemikiran Pandang Ke Israel di Malaysia (1957-2003)

Sejarah Pemikiran Pandang Ke Israel di Malaysia (1957-2003)

by Uqbah Iqbal

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Apabila tiba soal perhubungan dengan Israel, kerajan Malaysia seperti di hujung tanduk kerana sebarang kejadian boleh memberikan kesan kepada imej kerajaan di mata rakyat. Satu tinjauan ringkas mengenai pensejarahan hubungan Malaysia-Israel mendedahkan bahawa sementara terdapat sejumlah besar penulisan mengenai aspek negatif antara kedua-dua negara, tidak banyak yang ditulis mengenai aspek positif yang pernah berlaku, membawa kepada pemikiran Pandang Ke Israel. Kajian ini akan melihat sejauh mana tahap penerimaan kerajaan Malaysia terhadap penglibatan Israel di negara ini, sektor-sektor yang terlibat, menyumbang kepada kepentingan kajian ini kerana ia mengenal pasti skala dan skop hubungan antara Israel dan Malaysia di sebalik ketiadaan hubungan diplomatik selama ini. Jawapan kepada persoalan ini akan menyediakan asas bagi menentukan dan memahami tahap hubungan antara kerajaan Israel dan kerajaan Malaysia.

Publication Details

Publisher:
Uqbah Iqbal
Imprint:
Smashwords Edition
Publication Date:
2015

Format

  • OverDrive Read
  • Adobe EPUB eBook 161 KB

Uqbah Iqbal (Author)

Dr. Uqbah Iqbal was born in the United States and emigrated to Malaysia at the age of six. Winning Second Place in Malaysian Historical Essay Writing Competition 2013, he was the recipient of Research University Fellowship Scheme from Universiti K...

More about Uqbah Iqbal
Sejarah Pemikiran Pandang Ke Israel di Malaysia (1957-2003)
Copy and paste the code into your website.