We want your feedback!
Click here
cover image of Dag is geen nacht

Dag is geen nacht

by Papaver

ebook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Is het nu eigenlijk 'Dag is geen nacht', of is het 'Dag is ge (dag ben jij), en wie is de nacht'?Woorden die nog niet weten, zoeken. Elk gedicht in dit bundel van Papaver is telkens weer een veldslag van tegen elkaar opboksende levens. Deuken vol liefde, breuken vol passie. Elke dag worden de kaarten opnieuw geschud, worden de woorden in de gedichten geschikt, met de vraag of ze de lezer kunnen behagen.Soms in alledaagse taal, soms in een Bargoens dat alleen nog in de nacht wordt gesproken, maar altijd met trefzekere beelden. Altijd met liefde en melancholie, pijn en verdriet, vaak met een grimas. Niet om wat voorbij is, maar omdat het voorbij is.Zoals de dichter ooit sprak in een interview: ' Ik probeer met mijn po√ęzie of ik tegen windsnelheid kan blijven vooruitleven, zonder mijn achteruitkijkspiegel te vegeten'.februari2014Aalst

Publication Details

Publisher:
Papaver
Imprint:
Smashwords Edition
Publication Date:
2014

Format

  • OverDrive Read
  • Adobe EPUB eBook 1.9 MB

Papaver (Author)

Papaver pseudoniem van de initialen M.R. Gent 1962 Woont in een uitrangeergemeente van de Stad Aalst. Voelt er zich thuis ondanks zijn zwerfmentaliteit. Op zoek naar de poëzie in woorden: een gevecht tegen windmolens. Nu en dan wint hij dat.

More about Papaver
Dag is geen nacht
Copy and paste the code into your website.